Marhalábszár pörkölt

 
Életem első marhalábszár pörköltje
 
Vártam, hogy az uram utána újra megkérje a kezem :)
 
 
 

Marhalábszár pörkölt (4 személyes adag)

 

Hozzávalók:

1 kg marhalábszár (mosva, kockákra vágva)

2 db vöröshagyma

2 evőkanál kókuszzsír

4 db borókabogyó (opcionális, de én nem hagynám ki)

1 ek fűszerpaprika

1 ek csípős fűszerpaprika

1 teáskanál köménymag

2 db paradicsom

2 db tv paprika (az egyik lehet csípős)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

száraz vörösbor ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma (opcionális, de nem hagynám ki)

1 teáskanál erős pista (elhagyható)

 

A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és hártyáktól. Kockára vágjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.

A kókuszzsíron  "üvegesre" dinszteljük a hagymát.

Ha a hagyma pirult-puhult, rádobjuk a pirospaprikát. Folyamatosan keverjük-figyeljük, mert ha odakap, keserű lesz.  Rádobjuk a kockára vágott húst, és folyamatosan kevergetjük, amíg egy kis levet nem enged. A kevergetés során mindig nyúljunk a hús alá, hogy oda ne égjen.

Ideális esetben a hús enged annyi levet, amiben elpuhulgat. Ha nem, öntsünk alá egy kis vizet, vagy vörösbort. Kevergessük, ne hagyjuk magára. a folyadékpótlás legyen folyamatos, akkor lesz jó szaftos a pörkölt.

A paradicsomot és a kis karikákra vágott paprikát és a fűszereket is beletesszük. Ha túl híg  lenne, akkor tehetünk még bele, ízlésfüggő.

Folyamatos kevergetéssel kísérve megvárjuk, míg csendesen puhára fő a hús, a szaft pedig jó sűrű lesz. Érdemes közben kóstolgatni, utánafűszerezni.

 

 
 
 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode