Piskóta NoCarb Rost Sütőmixből
Rostkeverék alappiskóta:
85 g rost, sütőpor, vanília, 4 tojás, 4 evőkanál kókuszolaj vagy szőlőmagolaj (folyékony legyen) 150 ml víz, 8 evőkanál édesítő csipet só. A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliával, 4 evőkanál "cukorral", olajjal és habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a vizet és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk a maradék édesítővel és csipet sóval. A lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral. A tojások sárgájába beleöntjük a lisztet és fele tojáshabot, szépen csomómentesre keverjük, majd a végén hozzáadjuk a maradék habot és nagy levegős mozdulatokkal összekeverjük. Tepsibe simítjuk és megsütjük – mint a hagyományos piskótát! A massza egy 20 x 33 tepsi piskóta sütéséhez elegendő.
Ez az alaprecept.
Piskóta
Az alappiskóta elkészítési javaslata szerint sütöttem egy téglalap alakú piskótát, szilikonos forrmában. A piskótatésztát 3 részre osztottam, harmadához kakaóport kevertem, (1 púpozott evőkanálnyit) és a 3 réteget egymásra simítva sütöttem meg, majd, mikor kihűlt, kockákra szeltem, baracklekvárral kentem meg és zabpelyhet szórtam rá.
Habkönnyű, "nem fojtós", extra diétás, nagyon finom piskóta!
https://www.szenhidratmentesteszta.hu/tesztak.html
NoCarb rostmix: A számított energia érték 180 Kcal, ebből hasznosuló energia tartalom 11 Kcal, 1,1 g fehérje, 0,7 g zsír, 0 g szénhidrát és 84,46 g rost!!!