Bolognai Lasagne
Bolognai Lasagne Nocarb módra
Egy fej hagymát kókuszzsíron megdinszteltem, majd lehúztam a tűzről és hozzáadtam pirospaprikát, majd fél kg zsírszegény darálthúst.
Borssal, sóval fűszereztem, adtam hozzá 1-2 dl vizet és kb. fél órán át, - fedő alatt - megpároltam.
Eközben megmostam 250 gramm gombát, a gombafejeket cikkekre szeltem, majd fazékban, kevés vízzel kb. 20-25 perc alatt puhára főztem, majd egy kis sűrített paradicsommal (elhagyható), sóval, oregánóval, pizzafűszerrel, pici bazsalikommal ízesítettem.
Nagyjából egyszerre készült el a hússal.
A Nocarb lasagne tésztát alaposan átöblítettem, majd pár percig főztem, s egy hőálló tál aljára rétegeztem. Erre került a darált hús, majd zsírszegény sajtszeletek, paradicsomos gomba, megint lasagne tészta, darált hús és a tetejére sajt.
Sütőben 10-15 perc alatt készresütöttem.
Mikor a sajt megpirul a tetején, s finom illatokat érzünk, akkor kész. :)
Kockákra szeletelve tálaltam.
A készítés mozzanatai:
https://www.szenhidratmentesteszta.hu/nocarbnoodle.html