Céklás-csokis muffin és brownie
Múlt este még szinte el sem készült, ki sem hűlt a céklás-csokis brownie, de már ott tolongott a két kicsi pizsamában és a Férjem, hogy "ebből lehet már enni?"
És ettek. Céklasütit. Három "férfi". Pizsamában. :)

Céklás brownie recept:
HOZZÁVALÓK:
30 dkg étcsokoládé vagy natúr kakaópor
1-2 evőkanál kókuszolaj vagy fél bögre vaj
fél bögre diétás lisztkeverék
csipet só
kiskanál szódabikarbóna
¾ bögre nyírfacukor vagy egyéb édesítő ízlés szerint
1 kiskanál vanília esszencia
fél bögre céklapüré
2 nagy tojás
ELKÉSZÍTÉS:
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy 23 x 23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A céklapüréhez két nagyobb céklát hámozás nélkül felteszünk főni. Amikor teljesen megpuhult, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, majd meghámozzuk. Felkockázzuk, majd aprítógépbe tesszük és pürésítjük.
Megolvasztjuk a vajat / kókuszzsírt és a csokoládét. Egy tálban összekeverjük a diétás lisztet a csipet sóval és a szódabikarbónával. Amikor a csokoládé és a vaj felolvadt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a céklapürét és a tojásokat. Alaposan elkeverjük, ezután hozzádolgozzuk a száraz hozzávalókat is.
A csokoládés-céklás tésztát a tepsibe kanalazzuk és szétterítjük. Nagyjából 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat :)
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei
A cékla jótékony élettani hatásairól itt olvashatsz:
https://dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu/finomsagaim/jotekony-hatasu-elelmiszerek/cekla/