Burgonyás lángos
Burgonyás lángos
Hozzávalók
A tésztához:
500 g diétás lisztkeverék
250 g burgonya (főtt, áttört)
1 teáskanál fruktóz (édesítővel nem fut fel az élesztő)
200 ml tej
15 g élesztő (friss)
1 nagy csipet só
Elkészítés
A langyos tejbe tegyük bele a fruktózt, és az élesztőt. Ujjunkkal kavarjuk el, majd hagyjuk pihenni, hogy az élesztő felfusson.
Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.
Alaposan dolgozzuk el a tésztát, majd takarjuk le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk megkelni. (Kb 1 óra)
A megkelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk belőle darabokat, ezeket 10-20 percig pihentessük, majd kezünkkel lángos alakúra húzzuk szét és olajban süssük ki.
Fokhagymával, tejföllel, reszelt trappista sajttal tálaljuk. :)
/A családom néhány tagja lekvárral is szokta enni a lángost. Én még nem próbáltam. :)/
Ezt a terméket használtam:
Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei vagy Dia-Wellness Burgonyás Lángospor
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/