Töltött padlizsán
A padlizsánt megmostam, félbevágtam, a közepét kivájtam, megsóztam és sütőbe tettem.
Amíg a padlizsánszeletek sültek, azalatt a darálthúst és a padlizsánok kivájt közepét összepároltam, ízesítettem majd padlizsánokba töltöttem és összesütöttem. A sütés végén sajttal megszórtam.
Bébirépával is finom :)
Különösen diétás változat:
Zsírszegény szeletelt sajttal, zsírszegény csirkemellsonkával és paradicsommal készítve a következő adatokat számoltam:
1 darab (kb. 350 g)
Padlizsán (nyers)
95 kcal
Trappista light sajt szeletelt (125 gramm)
222 kcal
1.5 darab paradicsom (kb. 113 g)
26 kcal
9 szelet (117 g) Csirkemell sonka
111 kcal
Összesen: 454 kcal