Sült csirkemell, jázminrizzsel
Értem én, hogy már unalmas, de a kondizó férjem kérésére számtalanszor elkészítem.
Annyit tudok variálni rajta, hogy a rizst egyszer a tányér bal oldalára teszem, egyszer a jobb oldalára...viccen kívül, a csirke nem unalmas étel!
Fűszerezz!
Csirkemell nyárson, jázminrizzsel
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és pácba (só, bors, csirkefűszer...stb.) tesszük egy-két órára (vagy egy éjszakára, nyugodtan elkészítheted előző nap) és fólia alatt puhára sütjük, majd fedő nélkül rápirítunk.
A tasakos rizst könnyen és gyorsan elkészítjük forró, sós vízbe dobva (10-12 perc alatt) ha azonban hagyományos módon készítjük, picit tovább tart, ebben az esetben zsíradékon lepirítjuk, majd a pörgős rizsszemeket forró vízzel felöntjük (óvatosan, mert forró) majd puhára főzzük fedő alatt, kislángon.
Tipp: A csirkemellet nyársakra húzva is megsüthetjük, mutatós a tálalás így. :)
Szép napot!