Ropogósra sült egész kacsa, csirkemájjal töltve

Ropogósra sült egész kacsa, csirkemájjal töltve, sült zellerrel
Életem első egész kacsája :) Előző este befűszereztem kívül-belül: só bors kacsafűszer és kevés rozmaring. A töltelék: csirkemáj apróra vágva, friss petrezselyem apróra vágva, (jó sok, mert a Dédi azt mondta, hogy sok kell bele) hagyma felvágva, só, bors, majoranna, 1 egész főtt tojás beletördelve, zabpehelyliszt, hogy összefogja és egy egész (nyers) tojás.
Mert a Dédimamám így mondta.
A kacsát megtöltöttem és (előző este beáztatott) római tálba tettem (úgy töltelékestől mindenestől), majd sütőben alacsony hőfokra tettem (150fok) légkeverésre, vasárnap reggel 7-kor.
Pici vizet és 1-2 dl száraz vörösbort öntöttem alá. Fél 12-kor kapcsoltam le a a sütőt, összesen 4 és fél órát sütöttem alacsony hőfokon, fedő alatt, a sütés utolsó fél órájára levettem a fedőt és 200 fokon rápirítottam. Ropogós lett. :)
A sütés közben folyamatosan locsoltam. :)
A sült zeller nagyon finom, sokkal jobb, mint a sült krumpli.
Meghámozod, hasábokra szeleteled, sütőbe teszed, olívaolajjal meglocsolod, sózod, sütöd. :)
Sütés előtt:

A kacsa tök jól elvolt magában, simán elmentem közben egy órát edzeni, addig a férjem figyelte, locsolgatta :)
A 4 éves pedig közölte, minden nap ezt kér....
Egészségetekre!