Zabkorpás rántott sajt, főtt bulgurral, meggymártással

 

Zabkorpás rántott sajt, főtt bulgurral, meggymártással

A sajtokat tojásban és zabkorpában (vagy diétás panírmorzsában) megforgatjuk, s kisütjük.

A bulgurt forró, sós vízben kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük.

A meggymártást is elkészítjük. A diétás meggybefőttet vagy - friss magozott meggyet annyi vízzel, amennyi ellepi - feltesszük főni egy lábosba.  

Teszünk hozzá fűszereket (fahéj, szegfűszeg), hozzáadjuk ízlés szerint az édesítőt, ez függ a meggy savanyúságától. Belereszeljük a citrom héját, majd így felforraljuk.
 
Míg melegszik, 3-4 evőkanál tejfölt vagy tejszínt elkeverünk 1-2 evőkanál diétás liszttel. A felforrt meggy levéből 1 merőkanállal a tejfölös liszthez merünk, és csomómentesre elkeverjük. Utána ezt a meggyes-tejfölt visszaöntjük a fűszeres meggyekhez. Jól elkeverjük, s besűrítjük egy két forralás alatt.
 

 

Ezt a terméket használtam:

Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő

Dia-Wellness termékcsalád magas rost-, és alacsony szénhidráttartalmú, alacsony glikémiás indexű lisztkeverékei

Dia-Wellness panírmorzsa

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode