Többbféle módon elkészített-megtöltött padlizsán - ahogy én szeretem :)
Gombával töltött padlizsán
Egy padlizsánt megmosunk (én nem szoktam meghámozni), hosszában félbevágunk, belsejét kivájjuk, megsózzuk és sütőben kb. 15 percig fólia alatt elősütjük- puhára pároljuk.
Amíg a padlizsán megpuhul, egy kisebb fej hagymát pici kókuszzsíron megdinsztelünk, rádobjuk a gombát, fedő alatt puhára pároljuk.
A megpárolt padlizsánokat kivesszük a sütőből, megtöltjük a gombás töltelékkel, megszórjuk sajttal s készre sütjük.
Friss salátával kínáltam, de más köret is kiválóan illik hozzá.
Lehet ezt "olaszosan" is:
Paradicsommal, gombával töltve, sajttal megszórva, cukormentes ketchuppal tálalva.
Vagy gombás-tejszínes módon sok sajttal :)
Jó étvágyat :)