Sült kacsacomb, zellerpüré, párolt káposzta

 
  
 
Ropogósra sült kacsacomb, párolt káposzta, zellerpüré
 
Hozzávalók:
- 6 kacsacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- majoránna
- 2 babérlevél
- 0,5 dl vörösbor
- só, őrölt bors
 
Elkészítés:
 
Én római tálban sütöttem, melyet előző este vízbe áztattam. 
 
A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, esetleg kacsasült fűszerrel ízesítjük. Sütéskor kevés kókuszolajon körbepirítjuk a combokat, majd egy tálcán fűszerezhetjük még kevés sóval, borssal, majoránnával. 
A vöröshagymát és a fokhagymát szeletekre vágjuk, a római tál aljára fektetjük, majd bőrükkel felfelé ráfektetjük a megpirított kacsacombokat. A kisült kacsazsírral meglocsoljuk, aláöntünk egy deci vörösbort, majd a tálat lezárjuk, sütőbe tesszük és 160-180 fokon körülbelül három órát sütjük / konfitáljuk. Sütés végén levesszük a római tál tetejét és még 20 percet 200 fokon, felső pirítással pirítjuk. Sütés közben többször meglocsoljuk a kisült zsírjával. 
 
A kacsacombokat zellerpürével és édesítős párolt káposztával tálaltam.
 
Zellerpüré: 2 nagy fej zellert megpucoltam, kockákra vágva megfőztem, majd pürévé turmixoltam, kis sóval, olívaolajjal, illetve a kacsacombok kisült zsírjával ízesítettem.
 
Irtóóóóóra finom :)
 

Tipp:

Előbb serpenyőben pirítsuk meg a combokat és utána tegyük a római tálba.

 

Elérhetőség

dietaénigyszeretlek.hu

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode