Barackos morzsasüti
Barackos morzsasüti
Hozzávalók:
2 evőkanál zabpehely
2 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál kókuszliszt vagy Szafi Süteményliszt
(a liszt természetesen más szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel is helyettesíthető)
édesítő (én DW negyadannyit használok, ebből kevés kell, eritritből több, nyírfacukorból ízlés szerint...stb. Kóstold közben, s aszerint adagold, de még a végén is szórhatsz rá)
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 evőkanál kókuszolaj
víz
A hozzávalókból morzsaszerű tésztát gyúrunk és a felét egy sütőforma aljára morzsoljuk. Én szilikon sütőformát használok, ehhez nem kell zsíradék.
A tésztára két pépesre nyomkodott, vagy darabokra vágott őszibarackot teszünk (itt jöhetnek a túlérett gyümölcseink), megszórjuk zabpehellyel és kis fahéjjal, esetleg még édesítővel és rámorzsoljuk a maradék tésztát.
A tetejét megszórtam zabpehellyel. :)
Légkeveréses sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.
Mikor szépen pirul a teteje és érzed az illatát, akkor lekapcsolhatod a sütőt. :)
Köszönöm a szomszédasszonyomnak a gyönyörű és hatalmas őszibarackokat. :)
Figyelem, ez kisebb, kétszemélyes próba-adag! Ha ízlett, legközelebb triplázd a mennyiségeket!
Gluténérzékenyek a zabot helyettesítsék darált dióval vagy mandulával, maglisztekkel!
Amit használtam:
A hozzávalókat megtaláljátok egy helyen, kedvező áron a Diétás-Ételek-Webshopban!
https://www.dietas-etelek-webshop.hu/